Novák Zsombor Péter | zsombito

Hajnali éberség

Hajnali éberség

in Személyes történetek - Personal Stories

Istenem,

félelemben élek. Minden gondolatom mögött ott lapul a félelem, ami meggátol abban, hogy újra merjek szabadon érezni. Még az utcára sem merek kimenni, nehogy szembejöjjön velem a szeretet, amit elvesztettem.

Segíts, hogy tudjak szólni hozzád, és hogy halljam én is a hangodat!

Istenem, bűnös vagyok, már nem tagadom.

Küldtél egy földre szállt angyalt, aki mérhetetlenül magányos volt az emberek között. Lénye úgy hatott rám, mint a drog, amitől végzetesen függő lesz az ember. Saját szememmel láttam, rajta láttam, hogy a tisztaság, és az őszinteség a szabadság kulcsa. E tisztaságra vágytam én is, teljesen eggyé akartam válni vele, hogy olyan lehessek, mint régen. Én mégis túl erősen szorítottam, s mivel nem volt más kapaszkodóm, éppen a hozzám hasonlót vittem bűnbe. Így azt veszítettem el, amire egész életemben a legőszintébben vágytam: a tisztaságot, és az elfogadást.

Bűneim forrása a kétségbeesésem volt, hogy egyedül maradok. De már tudom, hogy a bűn magában hordozza a büntetést is, ami nem más, mint maga a magány.

Istenem, beszélnünk kell. El kell mondanom, hogy már tudom. Tudom, hogy mit tettem, s hogy azokat miért tettem: magányom, félelmem, sóvárgásom és szeretethiányom mutatták meg, hogy rossz útra tévedtem. Tudom, hogy imáim sem elegendőek káros tetteim jóvátételéhez. És már tudom, hogy hazudni, önzőn szeretni, mulasztani, restnek lenni csak nehéz volt, megbocsájtásra lelni viszont kínszenvedés.

Istenem, ha létezel, enyhíts azok fájdalmán, akiknek fájdalmat okoztam! Engem pedig szabadíts meg azoktól a kötődésektől, melyek tisztátalan múltam maradványaiként nyomják vállamat! Segíts nekem, hogy e maró emlékek az értelmemet és a jövőm reményforrását szolgálhassák!

Eléd tárom a szívemet, Istenem. Legbelül szeretet és béke vagyok, ezt te jól tudod. Hagyj ne kelljen hát ily félelemben élnem, Istenem.

Hiszem…hiszem, hogy létezel. És hiszem, hogy még én is létezem.

Post CommentLeave a reply